Externe vertrouwenspersoon en preventie voor bedrijven

Verklein de kans op ongewenst gedrag op de werkvloer door onze preventieve maatregelen voor slechts 475 euro per jaar. Mocht ondanks onze preventie een externe vertrouwenspersoon nodig zijn, dan staan ze voor je klaar!

 • Toegang tot preventie platform praatuit.nl
 • Landelijke dekking
 • LVV Gecertificeerd Vertrouwenspersoon
 • Gratis spreekuur
 • Uurtarief van €84 per uur
Externe Vertrouwenspersoon Bureau Punt Uit
Meer dan 300 bedrijven en HR afdelingen vertrouwen ons:
Waarom Punt Uit?
"Preventief werken aan een fijnere omgeving"
Voorkom escalatie

Veel conflicten kunnen professioneel worden opgelost, voordat deze tot een kritisch niveau escaleren.

Voorkom verzuim & verloop

De voornaamste reden voor verloop van medewerkers is te wijten aan een ongezond werkklimaat. Het hebben van een vertrouwenspersoon draagt bij aan een positieve werksfeer en voorkomt een ongezonde werksfeer.

Kostenbesparend

Met een extern vertrouwenspersoon bescherm je alle werknemers voor slechts 475 euro per jaar. Een interne training kost ongeveer 1500 euro en is persoonsgebonden. Daarbij komt nog een jaarlijkse opfriscursus. Als deze medewerker wegvalt, valt de hulp weg en moet er opnieuw worden opgeleid. Wij bieden continuïteit voor een lagere prijs.

Beschikbaar na kantoortijden

Ons platform is 24/7 beschikbaar voor alle werknemers. Wij staan altijd voor je medewerkers klaar. Omdat wij ook buiten kantoortijden bereikbaar zijn, kunnen medewerkers contact met ons opnemen wanneer zij daar klaar voor zijn.

Onafhankelijk, objectief & discreet

Een extern vertrouwenspersoon is onafhankelijk en heeft geen belangen en relaties met andere medewerkers. Met een extern vertrouwenspersoon weet je zeker dat hij/zij zelf geen deel uitmaakt van de klacht. Een extern vertrouwenspersoon is objectief. Gesprekken blijven tussen de melder en de betreffende vertrouwenspersoon, waardoor de kans op “besmettelijkheid” op de werkvloer wordt voorkomen. De melder kan  altijd desgewenst anoniem blijven.

Zorgplicht & verantwoordelijkheid

In deze tijden van tekort aan goed gekwalificeerd personeel is het hebben van een vertrouwenspersoon extra belangrijk. Geef je medewerkers een veilig gevoel. Zorg dat ze iemand buiten de organisatie in vertrouwen kunnen nemen in het geval van een melding.

Expertise

Onze vertrouwenspersonen zijn LVV gecertificeerd en er vindt regelmatig intervisie-overleg plaats tussen onze vertrouwenspersonen om de kennis en kwaliteit te waarborgen.

Onverdeelde aandacht

Met een extern vertrouwenspersoon garandeer je volledige, onverdeelde aandacht van een professional aan je werknemers. Precies wanneer zij dit nodig hebben. Onze professionals hebben geen andere werkzaamheden en richten zich puur op het voorkomen en oplossen van conflicten bij jou op de werkvloer.

Mentale gezondheid

Vandaag de dag is de prioriteit voor mentale gezondheid hoger dan ooit. Jouw organisatie kan daar positief aan bijdragen met het aanstellen van een vertrouwenspersoon.

Wat regelt Punt Uit voor jou?

Jaarabonnement voor 475 excl. BTW
Wat kan je allemaal van ons verwachten?

Gratis spreekuur
Gratis spreekuur
Gratis spreekuur
Werknemers kunnen gratis gebruik maken van ons spreekuur. Mocht daaruit blijken dat verdere ondersteuning nodig is, wordt er een vervolgafspraak ingepland. Het uurtarief hiervoor bedraagt €84. Dit bedrag wordt berekend per kwartier.
Hulpvraag platform
Hulpvraag platform
Hulpvraag platform

Wij hebben een website gecreëerd voor de hulpvragen van jouw medewerkers. Hier zijn artikelen en tips te vinden over alle onderwerpen. Ook kunnen zij hier een afspraak inplannen voor het gratis spreekuur of met de vertrouwenspersoon. Het geeft medewerkers waardevolle informatie die helpen invulling te geven aan hun situatie of om ondersteuning van ons te krijgen. Kijk eens op bedrijf.praatuit.nl.

24/7 beschikbaar
24/7 beschikbaar
24/7 beschikbaar
Ons platform is 24/7 bereikbaar voor jouw medewerkers. We zijn via telefoon, mail of Whatsapp te benaderen.
Early Awareness Tool
Early Awareness Tool
Early Awareness Tool
Onze website detecteert “user behaviour” voordat er daadwerkelijk een melding gemaakt wordt. Dit helpt ons en jullie potentieel “onuitgesproken gedrag” voor te zijn. In verband met privacy wordt deze informatie niet direct gedeeld, maar het kan wel aanleiding zijn voor een informatievideo over het specifieke onderwerp.
Jaarlijkse rapportage
Jaarlijkse rapportage
Jaarlijkse rapportage

Wij geven jouw organisatie een jaarlijks geanonimiseerd rapport. Daarnaast krijg je ieder kwartaal een informatie video voor jouw werknemers over een trending topic. Dit draagt bij aan de bewustwording van medewerkers.

Gratis communicatie kit
Gratis communicatie kit
Gratis communicatie kit
Met onze communicatie kit worden je medewerkers op de hoogte gesteld van onze verschillende faciliteiten waaronder ons hulpplatform en onze vertrouwenspersonen. De kit bestaat uit folders voor interne communicatie, een template met gepersonaliseerde nfc-sticker zodat ze ons makkelijk kunnen vinden.
LVV gecertificeerd
LVV gecertificeerd
LVV gecertificeerd
Al onze vertrouwenspersonen zijn LVV gecertificeerd. Naast deze certificering zijn wij als bedrijf zeer actief met het op pijl houden van de kennis en vaardigheden van onze vertrouwenspersonen. Dit doen wij onder andere doormiddel van bijscholing en gezamenlijke “case” besprekingen.
Punt Uit!

Nader kennismaken?

We nemen binnen 2 uur contact met je op.

  Brochure ontvangen?

  Laat hier uw e-mail achter:


   Nader kennismaken?

   We nemen binnen 2 uur contact met je op.

    Denise Purvis

    Buro Punt Uit helpt ons echt bij het creëren van een open en veilige werkomgeving voor onze medewerkers. De heldere en begrijpelijke voorlichting, gecombineerd met preventieve maatregelen, stelt ons in staat om effectief ongewenst gedrag op de werkvloer te voorkomen. Dit draagt bij aan ons streven naar een werkomgeving waarin openheid en veiligheid centraal staan.

    Boris Blijham

    Fijne partij om samen mee te werken. Een goede toevoeging voor het team van specialisten bij ThePhoneLab.

    Karel Neven

    Wij willen Punt Uit en in het bijzonder onze vertrouwenspersoon Charlotte bedanken voor de fijne en betrouwbare werkomgeving die het ons heeft gebracht. Een enorme toevoeging voor het bedrijf!

    Ezra Bisschop

    Geweldige service, een extern bureau voor vertrouwenspersonen. Fijn dat ons personeel ergens terecht kan wanneer het nodig is.

    Woody Lindoorn

    Super fijn om dit te hebben. Geeft een veilig gevoel aan de medewerkers wetend dat ze bij een onafhankelijke partij terecht kunnen. Professionele partij!

    Pim Muhring

    Prettig adviesgesprek gehad met Erik. Klant geworden en een mooie communicatiekit ontvangen! 👌🏼

    nl_NLDutch